Ferrum Fűtés Szaküzlet

VIGAS

Faelgázosító kazánok

Általános ismertető

A VIGAS mikroprocesszoros vezérléssel rendelkező faelgázosító kazánok a környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokat figyelembe véve igen jelentős helyet foglalnak el a korszerű fűtéstechnikai megoldások között.
A mikroprocesszoros vezérlésnek köszönhetően a VIGAS faelgázosító kazán működtetése amellett, hogy rendkívül gazdaságos, kényelmi szempontból is óriási előrelépést jelent a hagyományos vegyestüzelésű kazánokkal szemben. A hagyományos fűtésnél az égéstermék egy jó része hasznosulatlanul a kéményen át távozik. A VIGAS faelgázosító kazán újszerű égési elvének köszönhetően a magasabb hőmérsékleten éghető gázt is elégeti, így a kazán hatásfoka 85-92 százalékosra nő.
A VIGAS környezetkímélő faelgázosító kazánok a fatüzelésű VIGAS 16, 25, 40, 60, 80, 100 típusú kazánokon kívül, fával és barnaszénnel fűthető kombinált VIGAS UD 29, valamint VIGAS 25 hőlégbefúvó változatban is elérhetőek. 

A VIGAS kazánok lakóépületek, családi házak, panziók, ipari csarnokok és más hasonló létesítmények fűtésére készülnek. A kazánok teljesítménye típusuk szerint 16 kW-tól 100 kW-ig terjed.
A VIGAS kazánok még gazdaságosabbak, ha a rendszerhez egy bojlert is kötünk, amely a fűtési időszakban biztosítja a családi ház melegvízellátását, nyáron pedig normál villanybojlerként funkcionál. A VIGAS kazánok napkollektoros rendszerhez is kapcsolhatók és a vezérlésük annak összehangolt szabályozását is ellátja ebben az esetben, így nem kell kiegészítő vezérlésre költeni.


VIGAS kazánok égési elve


A VIGAS kazánok nagymértékben különböznek az átlagos szilárd tüzelésű kazánoktól. Az égési folyamat az úgynevezett elgázosítás elvén működik. Az elgázosítási eljárás a szerves és szervetlen anyagok zárt kamrában történő hőbomlásán alapul, amely a befúvóventillátor által létrehozott elsődleges levegő kismértékű túlnyomásánál megy végbe. Az faelgázosítás a hőálló betonfúvóka felett, a kazán tüzelőanyag terében történik. Az első fázisban a tüzelőanyag szárítása és a nedvesség kivonása történik. A keletkező gázok összekeverednek a szekunder levegővel és ezek alkotják az égési gázok elegyét a második fázisban. A gázok elégetése a kazán égésterében megy végbe és a harmadik fázisban az égéstermék a hőcserélő csöveken keresztül távozik a kéménybe. 


TELJES VIGAS FAELGÁZOSÍTÓ KAZÁN LEÍRÁS, MÉRET TÁBLÁZATOT itt talál...