Ferrum Fűtés Szaküzlet

Eko-Karbon
Automata szenes kazán

 

Általános ismertető

 

Az EKO KARBON automata kazánok nagy hatásfokú, környezetbarát készülékek, melyekben az égési folyamat vezérelve, füst képződése nélkül zajlik. A károsanyag képződés, a megengedett norma töredéke alatti.

Az EKO KARBON automata kazánok széleskörű felhasználást biztosítanak: családi házak, üzemek, gazdasági épületek fűtésére, valamint használati melegvíz előállítására is alkalmasak.

 

Az EKO KARBON automata kazánok kazánteste, felépítése:

 

- 5mm vastag kassai lemezből készül

- kézi hegesztéssel illesztik össze

- hegesztés végén a kazántestek 24 órás túlnyomásos teszten esnek át

- nagy hőmérsékletnek kitett részei speciális összetételű öntvényből készülnek

- a szigorú minőségi ellenőrzés után hőálló szigetelést és burkolati elemeket kap

- felszerelésre kerül a tüzelőanyag-tároló, az öntöttvas henger, a tüzelőanyag-szállító csiga, a csigát hajtó váltómű, a hajtómotor   és a ventillátor

- a kazánt a HU-42-es típusú vezérlés szabályozza.    

A gyártás végén az EKO KARBON automata kazánokat 12 órás próbaüzemnek vetik alá, hogy leellenőrizzék az egységek tökéletes működését. Ezután kerülhet az EKO KARBON automata kazán a felhasználóhoz. 

 

 

 

Az EKO KARBON automata kazán adagoló rendszere

 

Az EKO KARBON automata kazánok égési folyamata az öntöttvas égőfejben zajlik. Itt csak annyi tüzelőanyag ég, amennyi szükséges a kívánt hő eléréséhez. Ezt, a kazán vezérlésén és a szobatermosztáton tudjuk beállítani. A tüzelőanyag a légmentesen lezárt tárolóból egy csiga segítségével jut el a tűztérbe. Az égéshez szükséges levegőt a befúvó ventillátor biztosítja. A keletkező gáz és füst elégetése az égéstérben elhelyezett öntöttvas tőke körül zajlik, ezzel növelve a kazán hatásfokát és környezetbarát üzemeltetését.

Az EKO KARBON automata kazánok visszaégést az adagoló rendszeren levő jeladó akadályozza meg, amely folyamatosan ellenőrzi az öntöttvas csigában lévő tüzelőanyag hőmérsékletét. Ha a jeladó, több mint 65Cº-ot érzékel az adagolóban, leállítja a kazán működését és a ventillátort, így nem jut oxigén az égéstérbe. A felmelegedett tüzelőanyagot kitolja az adagolóból, és egy figyelmeztetés jelenik meg a vezérlő képernyőjén. 

 

 

 

 

 

Vezérlés

Az HU-42 vezérlőegység lehetővé teszi az égés folyamatának programozását a működési és időjárási körülmények, valamint a felhasznált tüzelőanyagok függvényében. A vezérlőegységhez csatlakoztatható szobatermosztát, amely biztosítja a rendszer automatikus vezérlését a termosztáton beállított hőmérséklet alapján. A vezérlő továbbá alkalmas használati melegvíz, padlófűtés, központi fűtés, cirkulációs szivattyúk, keverőszelepek, a ventillátor, valamint a tüzelőanyag adagoló rendszer vezérlésére is.

A vezérlőegységen közvetlenül beállítható a központi fűtés kívánt vízhőmérséklete, és hogy a visszahűlés esetén mikor kapcsoljon be a tüzelőanyag automatika. Beállítható a vezérlőegységhez csatlakoztatható bojler hőmérséklete, az, hogy mennyi ideig adagolja a tüzelőanyagot, az adagolások intervalluma (két adagolás közötti szünetidő). A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a vezérlő funkció változhatnak.

http://www.alltherm.hu/images/st-42.jpg

Az EKO KARBON kazánok a kazántest jobb vagy bal oldalán elhelyezett tüzelőanyag tárolóval készülnek, a megrendelő igénye szerint. A gyártó fejlesztésének köszönhetően bármikor átcserélhető az adagolótartály a másik oldalra.

Az EKO KARBON kazánok egyszeri feltöltéssel akár 3-7 napig üzemelnek.  A kazán csak 8-10 nap után szorul a hamu eltávolítására, a felhasznált tüzelőanyagtól függően.

Az EKO KARBON kazánokkal megközelítőleg olyan komfort biztosítható, mint a gázzal való fűtéssel.

Az elektromos áramszolgáltatás hosszabb kimaradása, vagy az adagoló meghibásodása esetén az EKO KARBON kazánok alkalmasak hagyományos, vegyes tüzelésű üzemmódban történő működtetésre is, ha a kikeringetés biztosított.

Az EKO KARBON kazánok egyaránt alkalmasak zárt és nyitott rendszerű, vizes központi fűtéses rendszerben történő használatra.

Az EKO KARBON automata kazánok előnyei:

 1. nagyon olcsó energiaforrás, a gáznál akár 50%-al olcsóbb fűtési lehetőség
 2. környezetbarát
 3. mikroprocesszor által vezérelt égési folyamat
 4. automatizált működés
 5. egyszerű, gyors kiszolgálás és kezelhetőség
 6. egyszeri feltöltéssel akár 3-7 napig üzemelnek
 7. folyamatos teljesítményszabályozás
 8. magas, akár 90 % hatásfok
 9. többféle tüzelőanyag felhasználásának lehetősége
 10. kis helyigény               
 11. egyszerű letisztult forma
 12. hosszú élettartam

Garancia

A kötelező biztonsági elemek alkalmazása, valamint az évenkénti felülvizsgálat elvégzése esetén akár:

 1. hőcserélő kazántest - 5 év
 2. öntöttvas tőke, csiga, motor, ventillátor és vezérlő egység - 2 év